Wordt microsoft teams de nieuwe standaard voor samenwerken? - Combine-ICT

Wordt microsoft teams de nieuwe standaard voor samenwerken?

Combine-ICT- microsoft teams standaar samenwerken

Het lijkt de ultieme marketingstrategie. Hoe zorg je er als Microsoft voor dat jouw samenwerktool (Teams) populairder wordt dan die van de directe concurrent? Het antwoord: je biedt hem gratis aan in combinatie met Office 365, waar eigenlijk niemand zonder kan. Microsoft zette de aanval op de gebruiker twee jaar geleden vol in én met succes. Teams groeit als kool en heeft inmiddels 15 miljoen actieve gebruikers. Maar komt dit puur door Office 365, of heeft Teams ook daadwerkelijk iets nuttigs te bieden?

Integratie en nog meer integratie

De sleutel tot succes voor iedere samenwerkapp is integratie en nog meer integratie. Tot een paar jaar geleden had je voor iedere vorm van communicatie en samenwerking een andere app nodig: Skype om te bellen, Whatsapp om te appen, je telefoon om te bellen en ga zo maar door. Door alle vormen van communicatie te bundelen krijg je iets wat in vaktermen Unified Communications wordt genoemd (UC). Zeker geen nieuw idee, maar vanwege de opkomst van werken in de cloud veel makkelijker mogelijk.

Wie biedt de meeste koppelingen?

Microsoft investeert hier enorm in. Teams sluit naadloos aan op een enorme lijst aan tools en media. En dan natuurlijk vooral die van Microsoft zelf: natuurlijk op Office 365 en Outlook, maar ook op Sharepoint, OneDrive, Dropbox en alle vormen van social media. Bovendien moedigt Teams gebruikers actief aan om zelf nieuwe integraties te maken via de API van Teams. Dus als het er niet is, kun je altijd zelf aan de slag.

Het voordeel van Unified Communications

Maar wat is nou het voordeel van deze ongekende integratie van apps? Dat is het gemak waarmee je wijdverspreide (project)informatie makkelijk in één channel kunt bundelen en vervolgens kunt delen met iedereen die daar een belang bij heeft. Tegelijkertijd biedt Teams alle bekende vormen van communicatie aan: chatten, mailen, bellen, videobellen nog veel meer. Zowel via de laptop als op de smartphone. Binnenkort wordt het zelfs mogelijk om vanuit Teams direct met de vaste telefoonlijn te bellen.

Oplossing voor de informatieoverload

Op die manier kun je één app gebruiken om al je vormen van communicatie en informatie makkelijk direct te gebruiken, in het oog te houden en bij elkaar te houden. Wil je snel even terugzoeken wat Piet nou ook alweer drie weken geleden had gepost op Facebook? Dan hoef je niet te gaan grasduinen in Facebook, maar check je het gewoon via Teams. Het is een oplossing voor een groot probleem van deze tijd: de informatieoverload.

Wil je meer weten over de voordelen van Teams voor jouw bedrijf? En hoe je het maximale eruit kunt halen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

« Terug naar overzicht