Waarom multi factor authentication ook voor facebook en linkedin noodzakelijk is - Combine-ICT

Waarom multi factor authentication ook voor facebook en linkedin noodzakelijk is

Combine-ICT- multifactor authentication voor facebook en linked in

Multi factor authentication. Inmiddels kent bijna iedereen deze term wel. Het is tot nu toe de oplossing om je identiteit zo goed mogelijk te beveiligen. Doordat je niet alleen met een wachtwoord en gebruikersnaam inlogt, maar ook met bijvoorbeeld een code via jouw telefoon, maak je het voor hackers een heel stuk moeilijker om online in te loggen op jouw bedrijfsgegevens in de cloud. Goed gedaan! Maar hoe zit het eigenlijk met jouw (zakelijke) Facebook account?

Het belang van goede beveiliging van Facebook en LinkedIn

De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven social media ontdekt als het ideale online platform om zakelijk op te adverteren. Facebook wordt veel gebruikt voor B2C en LinkedIn is uitstekend geschikt voor B2B advertenties. Hiermee wordt jouw social media account als het ware een verlengstuk van je bedrijfssoftware. En een hele belangrijke. Zeker bij grotere bedrijven gaan er vele duizenden euro’s aan advertentiegeld doorheen. Meestal via jouw creditcardgegevens. Niet helemaal onbelangrijk om goed te beveiligen dus. 

Multi factor authentication Facebook en LinkedIn

De meeste social media, zoals Facebook en LinkedIn, hebben dit ook prima door en bieden inmiddels ook multi factor authentication aan. Het instellen daarvan is zo simpel mogelijk gemaakt en kan binnen vijf minuten worden gedaan. 

Bij Facebook doe je dit als volgt:

  • Ga naar je beveiligings- en aanmeldinstellingen door in de rechterbovenhoek van Facebook te klikken op en vervolgens te klikken op ‘instellingen > Beveiliging en aanmelding’ 
  • Scrol omlaag naar ’tweestapsverificatie gebruiken’ en klik op ‘bewerken’. 
  • Kies de verificatiemethode die je wilt toevoegen en volg de instructies op het scherm. 
  • Klik op ‘inschakelen’ nadat je een verificatiemethode hebt geselecteerd en ingeschakeld.

Bij LinkedIn kies je deze route:

  • Klik op het pijltje naar beneden, die onder je profielfoto staat in de menubalk
  • Kies ‘Instellingen en Privacy’
  • Ga naar ‘Account’ aan de linkerkant van de menubalk
  • Scroll iets naar onderen en klik op ‘Dubbele verificatie’

Opties multi factor beveiliging

Beide social media maken gebruik van multi factor authenticatie via de telefoon. Dat betekend dat je via sms een code krijgt opgestuurd die je in moet voeren. Dit is natuurlijk de meest simpele, maar ook meest doeltreffende methode. Daarnaast zijn er nog een paar andere opties. Zo kun je bij Facebook ook kiezen om Google Authenticator te gebruiken als tweede inlog. 

Gebruiksvriendelijke benadering

Een volledige multi factor beveiliging beiden Facebook en LinkedIn trouwens niet. Daarvoor vinden ze de gebruiksvriendelijkheid te belangrijk. Heb je eenmaal ingelogd, dan wordt jouw IP-adres onthouden en geregistreerd als veilig. Log je de volgende keer weer in, dan hoef je niet nogmaals een code in te voeren. Log je in vanuit een ander apparaat, dan moet dit wel. 

Wil je meer weten over de ideale beveiliging van jouw bedrijfsgegevens? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag om jouw bedrijfsomgeving onder de loep te nemen en waar mogelijk de veiligheid te verbeteren. 

« Terug naar overzicht