Verspil je geld niet: haal het maximale uit Office 365 - Combine-ICT

Verspil je geld niet: haal het maximale uit Office 365

Combine-ICT- haal het maximale uit office 365

Veel bedrijven kopen een licentie voor Office 365 voor één simpele reden: omdat het Word, Excel en PowerPoint bevat. In zekere zin is dat logisch, omdat dit zonder meer de applicaties zijn die op kantoor het meest gebruikt worden. Maar wist je dat Office 365 nog veel meer handige voordelen en applicaties bevat, die jouw bedrijf enorm vooruit kunnen helpen? 


Verschil Office en Office 365

Het grootste verschil tussen een standaard Office pakket en Office 365 is dat je een standaard pakket installeert op je computer. Met Office 365 kan dit ook, maar je kunt het ook volledig in de cloud draaien. Voor iedere licentie mag een gebruiker Office 365 op vijf verschillende devices installeren. Met een gratis opslagruimte van 1 terabyte heb je daarbij een zee van opslagruimte. Dit heeft als voordeel dat je jouw bestanden altijd en overal kunt bereiken op ieder apparaat.


Online delen

In het verlengde hiervan kun je bestanden vervolgens ook makkelijk delen. Bijvoorbeeld met externe partijen, zoals freelancers of met andere vestigingen of bedrijven waarmee je een gezamenlijk project uitvoert. Verder blijft Office 365 altijd up to date. Je hoeft nooit meer een nieuwe versie te kopen of te installeren. Nadeel daarvan is wel dat je geen controle hebt over eventuele updates van Microsoft. 


30 programma`s

Wil je Office 365 optimaal benutten, dan loont het de moeite om naast Office, ook de overige 30 applicaties uit het pakket te gebruiken. Sommigen hiervan zijn uiteraard meer de moeite waard dan anderen. 


Outlook Customer Manager

Een goed voorbeeld van een zeer bruikbaar programma is Outlook Customer Manager. Dit is een soort van mini-CRM die je aan je mailbox kunt hangen om je mailcontacten te managen. Je kunt voor ieder van hen een profiel aanmaken en deze uiteraard ook weer gebruiken voor andere apps. Voor een klein bedrijf kan dit een uitstekende vervanging zijn voor een apart, duurder CRM-programma. 


Microsoft Teams

Hetzelfde geldt voor Microsoft Teams. Zeker na de laatste update van Microsoft is dit programma zeer bruikbaar voor projectmanagement binnen en buiten je bedrijf. De kern bestaat uit een chat die als hub fungeert voor alles wat over een project geschreven of gepubliceerd wordt. Je kunt Teams bijvoorbeeld makkelijk integreren met Outlook, Office, andere project management tools en Social Media. Op die manier heb je alle informatie beschikbaar in één overzicht.


Combine-ICT

Outlook Customer Manager en Teams zijn slechts een paar voorbeelden van handige programma`s binnen Office 365. Wil je meer weten over hoe je Office 365 maximaal kunt benutten binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat. 

« Terug naar overzicht