MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN


Bij Combine-ICT staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

Combine-ICT draagt de Voedselbank Arnhem een warm hart toe. Vorig jaar heeft Combine-ICT in plaats van kerstkaarten een donatie aan de Voedselbank gedaan. Combine-ICT is voornemens om ook bepaalde taken voor de Voedselbank te gaan uitvoeren. Daarnaast is Combine-IT sponsor van volleybalvereniging Gemini te Elst.

Medewerkers van Combine-ICT volgen allerlei trainingen en cursussen waardoor kennis actueel blijft en iedereen duurzaam inzetbaar blijft. De werksfeer is gemoedelijk en er is een hecht team. Dit houden we in stand door regelmatige personeelsactiviteiten als borrels, etentjes en sportieve activiteiten. Daarnaast bestaat een zeer hechte relatie met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor onderzoeksopdrachten, stagiaires en praktijkopdrachten. De samenwerking met ROC en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vindt Combine-ICT van uitermate belang. Bij computers en dergelijke wordt veel verpakkingsmateriaal gebruikt. Combine-ICT zorgt voor gescheiden en verantwoorde afvoer van dit materiaal. Combine-ICT adviseert servers met 7 jaar garantie om de hardware langdurig in te zetten. Normaliter worden server in 5 jaar technisch afgeschreven.

Combine-ICT is deelnemer bij stichting Wecycle (voor verantwoorde afvoer van overtollige apparatuur). Elektronische apparatuur, die retour komt, wordt aan instellingen geschonken die die apparatuur een tweede kans geeft. De medewerkers van Combine-ICT moeten regelmatig op pad naar allerlei bedrijven om support te verlenen. De afgelopen jaren heeft Combine-ICT vooral ingezet op het voorkomen van overbodige autoritten door beheer op afstand toe te passen, waar mogelijk. Combine-ICT gebruikt kleine, zuinige auto’s, bij voorkeur elektrisch (of hybride).