Een F-schijf in sharepoint; het kan! - Combine-ICT

Een F-schijf in sharepoint; het kan!

Combine-ICT- een f-schijf in sharepoint is mogelijk

Hele volksstammen aan kantoorpersoneel hebben er een haat/liefdeverhouding mee: de F-schijf. De servermap waarop je binnen je organisatie alle gedeelde bestanden kunt terugvinden en opslaan. Het voordeel: het is een simpel systeem dat iedereen kan gebruiken. Het nadeel: niet iedereen gebruikt het op de juiste manier. Sharepoint, wat binnen Office 365 valt, biedt een alternatief in de cloud voor centrale dataopslag. Helaas moet je daarbij wel de vertrouwde F-schijf vaarwel zeggen. Of toch niet? Combine-ICT heeft een interessante oplossing.

Mappenstructuur op Sharepoint

Met onze werkplekbeheer oplossing wordt het mogelijk om je Sharepoint omgeving zo in te richten dat hij functioneert als de ouderwetse F-schijf. Je kunt driveletters toekennen en een mappenstructuur inrichten die de ouderwetse server nabootst. Ideaal voor ondernemingen die niet zitten te wachten op een hele andere manier van dataopslag.

Migratietraject

Het vertrouwd inrichten van Sharepoint is uiteraard niet het enige wat er nodig is voor een soepele overgang. Ook het migratietraject is belangrijk. Het beste doe je dat zo snel mogelijk, zodat je medewerkers direct aan de gang kunnen binnen het nieuwe systeem in Sharepoint. Snelheid kan echter een probleem zijn, aangezien het vaak om veel data gaat die geëxporteerd moet worden.

Automatisch je data overzetten

Een goed voorbeeld zijn de e-mailboxen. Vaak staan die nu op een eigen exchange server, allemaal met hun eigen instellingen. Wil je ze handmatig verplaatsen, dan moet je ze één voor één exporteren, vervolgens weer importeren en daarna voor iedereen weer in de juiste instellingen plaatsen. Combine-ICT biedt een tool waarmee je gegevens automatisch kunt overzetten van je eigen server naar Sharepoint. Daarmee leveren we niet alleen snelheid, maar ook de zekerheid dat voor je werknemers alles bij het oude blijft.

Wil je meer weten over het migreren van je data naar Sharepoint? Of kun je er wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

« Terug naar overzicht