De nieuwe ICT gaat vooral over je businessprobleem - Combine-ICT

De nieuwe ICT gaat vooral over je businessprobleem

Combine-ICT- businessprobleem

Van welk probleem lig jij ‘s nachts wakker? Figuurlijk dan. En in hoeverre speelt ICT een rol in de mogelijke oplossing? Zie je die link überhaupt wel? Bij zowel ondernemers als bij ICT-dienstverleners begint steeds vaker het kwartje te vallen dat ICT meer is dan het sleutelen aan een computer. ICT is meer en meer een mogelijke oplossing voor een businessprobleem. Hoe komt dat? En hoe ga je daar als ondernemer mee om?

Top vijf uitdagingen MKB

Insight deed onderzoek naar de top vijf uitdagingen voor MKB’ers in Nederland:

  1. Personeelsbeleid
  2. Klantenwerving
  3. Producten- en dienstinnovatie
  4. Strategische keuzes voor de toekomst
  5. Digitale veiligheid
     

ICT is een keyfactor

Er is absoluut geen twijfel over mogelijk dat ICT een belangrijke rol speelt bij alle vijf deze uitdagingen. Personeel zoeken in een tijd van schaarste doe je niet meer alleen met het uitzetten van een vacature. Door middel van AI probeer je direct de meest geschikte kandidaten te targetten. Marketing en sales worden steeds vaker geautomatiseerd. Marketing Automation is in opkomst. Een CRM is de centrale spil. Innovatie gebeurt vrijwel alleen nog digitaal. Logisch, aangezien de economie zich in rap tempo verplaatst naar het digitale domein. De strategische keuzes die je als ondernemer maakt sluiten hier uiteraard op aan. Hoe zorg ik er voor dat mijn bedrijf over vijf jaar nog steeds relevant is? Lees ook onze eerdere blog hierover. Digitale veiligheid is sinds de invoering van de AVG een hot item. Niet alleen meer vanwege de veiligheid, maar ook vanwege compliance.

De missende link tussen business en ICT

ICT-dienstverleners, inclusief wijzelf, zien steeds vaker dat een business probleem in ieder geval deels ook een ICT-probleem is. Het lastige daarbij is om vervolgens een link te leggen. De meeste CEO’s hebben weinig verstand van ICT en de meeste techneuten snappen maar weinig van de business. Toch wordt er de laatste jaren een enorme inhaalslag gemaakt op dit gebied. Ook bij Combine-ICT kun je inmiddels rustig aankloppen met een businessprobleem, waarbij je eigenlijk wel weet dat nieuwe of andere ICT deels de oplossing is.

Combine-ICT: ook voor je businessproblemen

Het mooie daarbij is dat onze expertise overigens niet alleen beperkt is tot ICT. Ook als het gaat over het (opnieuw) indelen van processen en communicatiestromen zijn we meer dan capabel om je bedrijf je ondersteunen. Business en ICT samen dus. Precies wat je in deze tijd nodig hebt.

Heb jij een businessprobleem waarvoor je wel een oplossing kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op! Bel naar 026 – 30 30 300 of mail naar info@combine-ict.nl. We helpen je graag verder.

« Terug naar overzicht