5 Tips om whatsapp ook zakelijk te gebruiken - Combine-ICT

5 Tips om whatsapp ook zakelijk te gebruiken

Combine-ICT- whatsapp tips voor zakelijk gebruik

Er zijn een aantal apps die vrijwel iedereen in Nederland standaard op zijn telefoon heeft staan. WhatApp hoort daar zonder meer bij. Het is gebruiksvriendelijk én gratis. Precies wat we allemaal graag willen. Voor veel bedrijven een reden om de app ook te gebruiken. Bijvoorbeeld om mee te communiceren richting hun klanten. Maar wist je dat je met wat handigheden WhatsApp ook zakelijk kunt gebruiken? De vijf belangrijkste op een rij.

1. WhatsAppen op je computer

Iedere keer als je het geluid hoort van een nieuw berichtje, krijg je een automatische reflex om te kijken wat en van wie het is. En aangezien je dan toch afgeleid bent, kijk je meestal gelijk verder. Wat dat betreft is het veel handiger om WhatsApp op je computer te gebruiken. Het wordt dan direct een onderdeel van je zakelijke toolset en typen gaat natuurlijk ook veel sneller en makkelijker. Bovendien is downloaden en installeren heel makkelijk. Wil je liever geen software op je computer? Dan kun je ook een browserversie gebruiken via web.whatsapp.com. Door middel van een QR code kun je jouw telefoon dan aan de computer koppelen. 

2. Markeer een gesprek als ‘ongelezen’

We doen het al lang en breed met onze e-mails. Als je een bericht hebt gelezen, maar niet de tijd hebt om die direct op te volgen, verander je de status in ‘ongelezen’. Zo weet je direct dat je er nog op moet reageren. Met WhatsApp is dit ook mogelijk. Heb je een Iphone, veeg dan het gesprek naar rechts en klik op ‘ongelezen’. Met Android moet je het gesprek ingedrukt houden. Via het menu aan de rechterbovenkant vind je de optie om het gesprek als ongelezen te markeren. In beide gevallen komt er een bolletje in het conversatie overzicht te staan.

3. Snel documenten delen

Wat heb je aan een chatbox als je geen documenten kunt delen? Niets toch? Bij WhatsApp vonden ze dit ook en is het sinds kort mogelijk om naast alle foto`s en emoticons ook officiële documenten uit te wisselen. Bij een Iphone druk je daarvoor op de ‘+’ links van de tekstbalk in een conversatie. Dat is dezelfde die je ook gebruikt voor afbeeldingen. Vervolgens kies je voor de optie ‘deel documenten’. Bij Android gebruik je de paperclip. 

4. Agenda

In alle drukte van het dagelijkse leven moet je vooral niet vergeten om je afspraken in de agenda te zetten. WhatsApp helpt je graag een handje mee. Op het moment dat iemand jou een tijd of datum voorstelt krijg je hem onderstreept en in het blauw te zien. Je kunt er vervolgens op klikken waarna je direct wordt meegevoerd richting je agenda om de afspraak op te slaan. Simpel en doeltreffend. 

5. Verzendlijst in plaats van groepsapp

Veel mensen gebruiken een groepsapp voor een algemeen bericht. Het voordeel is dat iedereen dan ook naar elkaar kan reageren. Het nadeel is dat je dus niet privé kunt praten. In het geval dit wel belangrijk is, kun je een verzendlijst gebruiken. Iedereen krijgt het bericht dan persoonlijk binnen als ware het een privé bericht. Bij de Iphone staat die optie links boven je chatoverzicht. Bij Android kun je hem selecteren in het menu aan de rechterbovenkant. 

« Terug naar overzicht